Topimage

VÄLKOMMEN TILL FÖREDRAG!

ORMAR I BIBLIOTEK, MUSEUM OCH SAVANN
I den viktiga 10:e upplagan av Systema Naturae 1758 skriver Carl von Linné på latin i inledningen till kapitlet över ormar, reptiler och amfibier: Dessa mest vedervärdiga djur utmärks av hjärta med en kammare, godtyckliga lungor och en delad penis. De flesta amfibier är sträva, med en kall kropp, har en kuslig färg, broskaktigt skelett, smutsig hud, bistert anlete, en meditativ blick, en vämjelig lukt, ett hest läte, en unken livsmiljö och ett hemskt gift. Deras Skapare har således inte gjort mycket för deras förkovran.

Kvällens föreläsare kommer att reda ut Linnés syn på ormarna som det uppenbarar sig ur hans resor och författarskap. Vi kommer även att få följa med på resor i Afrika på fångster av högst levande ormar men också till de förnämsta antikvariaten i världen på jakt efter de mest rara böckerna i herpetologi.

RICHARD WAHLGREN är Vänföreningens kassaförvaltare sedan 2014 och ordförande i International Society for the History and Bibliography of Herpetology. Han har sysslat med ormar sedan ungdomstiden och bodde i Afrika och arabvärlden i åtta år efter sin examen vid Lunds universitet 1973. Han har ett av de största privata biblioteken med främst äldre litteratur i herpetologi och har regelbundet bidragit med artiklar i ämnet i bl.a. tidskriften Bibliotheca Herpetologica.

TISDAGEN 17 OKTOBER 2017 Kl. 18.00
HAGSTRÖMERBIBLIOTEKET HAGA TINGSHUS
Buss 57 (Sveavägen), Buss 515 (Odenplan) Hållplats Haga Södra
Anmälan före 13 oktober,
Email: gertie.johansson@ki.se Telefon 08 5248 65 48
Förfriskningar serveras
Medlemmar inträde 130 kronor
Icke medlemmar 180 kronor